Page title

22
feb
ab Metal er videre til semifinale
  • abmetal
  • 6076 Views
  • 0 Comment
  • No tags

8226263839_5aed2e00b8_k

Virksomhederne i Thy er gode til det der med innovation, hvis man skal tro det felt, der netop er bkevet udpeget til at udgøre semifinalisterne til dette Tag Fat konkurrencen 2016.

72 nordjyske virksomheder har gennemgået TagFat’s innovationsmåling og det har nu resulteret i 32 semifinalister.  Tre kommer fra Thy og det er : Dolle A/S, Kirk Plast A/S og ab Metal A/S.

De øvrige syv lokale virksomheder, der har været med i opløbet er : Salmologic, Thisted Bryghus, Vestkystens VVS, Niels & Sinne Univers, Øsløs Maskinfabrik, BoaTech og ThyMøllen.

I dybden med virksomhederne
Innovationsmålingen er blevet lavet ud fra henholdsvis et telefoninterview med en ledelsesrepræsentant og en kulturmåling af minimum fem medarbejdere fra virksomheden, der har besvaret et online spørgeskema.

– Herigennem får de en samlet rapport med deres besvarelser samt nogle refleksionsspørgsmål over deres valg, samt online sider, hvorpå de kan finde mere inspiration. De får derfor både rapporten pr. mail og i en fysisk udgave, fortæller Erhvervskonsulent Tommy Møllgaard Siim fra Thy Erhvervsforum.

Udpeget af innovationsekspert
Semifinalisterne er udpeget ved, at innovationsekspert Jimmi Normann Kristiansen, har fået tilsendt al data fra målingen, uden virksomhedsnavne, og har givet point ud fra nogle forudbestemte spørgsmål, hvor det har givet mening at give point.

– Efter denne pointgivning, har vi sat os sammen og diskuteret de virksomheder, der var meget tætte i point for at kunne sammenligne de yderligere noter, som vi tog under vores telefoninterviews. Vi mener, at denne kobling mellem pointgivning og de kvalitative svar, som man får gennem samtale, har givet en fair bedømmelse over for virksomhederne, siger Tommy Møllgaard Siim.

Alle deltagere får egen rapport
Alle de deltagende virksomheder får deres egen personlige rapport, og derudover inviteres alle de deltagende virksomheder til en workshop d. 26. januar 2016 fra kl. 16-19 i Aalborg, hvor innovationseksperten vil forklare lidt omkring, hvordan de kan anvende rapporterne og deltagerne har mulighed for at stille spørgsmål.

– Dernæst vil der være et par case-virksomheder fra konkurrencen, der fremlægger den måde hvorpå de arbejder med innovation og til sidst vil Jonathan Løw lave et oplæg omkring, hvordan man kan fremme innovationskulturen i virksomhederne, fortæller Tommy Møllgaard Siim.

Alle 32 semifinalister får en præmie fra Playground Institute i form af såkaldt innovationshjul – et ”sprint”, som er et online læringsværktøj udviklet i samarbejde med Jan Kyhnau og som består drejebøger, powerpointslides, videomateriale mv. omkring Business Model Canvas, som skal hjælpe virksomheder til at træne deres måde at lave og arbejde med forretningsmodeller på.